Információ

Leértékelések

Jelenleg nincs elérhető különleges termék.

Népszerű eladások

Hordozható pénztárgép: mindig, mindenhol jó megoldás!

Megjelent : 2022-07-28 12:29:26
Kategóriák : Mode

Hordozható pénztárgép: mindig, mindenhol jó megoldás!

hordozható pénztárgépek rövid története

hordozható pénztárgépek csak viszonylag rövid ideje érhetőek el a kereskedők számára, de igen rövid időn belül komoly népszerűségre tettek szert.

A legelső pénztárgépet 1879-ben alkotta meg egy James Ritty nevű, amerikai úriember, aki egy Dayton nevű városban üzemeltetett egy boltot, és szerette volna megakadályozni, hogy az alkalmazottai meglopják. Ez sikerült is neki, a pénztárgépe pedig hamarosan elterjedt nem csak a hazájában, de az egész világon is.

pénztárgépek hordozhatósága a kezdeti időkben nem volt szempont, és persze a készülék mechanikus mivolta miatt nem is lehetett volna megvalósítani; egy korai pénztárgép még közel egy mázsát nyomott, és persze funkciók tekintetében is jóval szegényesebb volt, mint mai, modern társai. Például nem adott nyugtát sem, az egyetlen funkciója az összeadás volt, illetve a csengő, ami minden fióknyitásnál megszólalt, ezzel figyelmeztetve a tulajdonost. Ennek kapcsán érdekesség, hogy a nem kerek összegű árak azért terjedtek el ebben az időszakban - és maradtak meg azóta is -, hogy a pénztárosnak visszajárót kelljen adnia, és így minden eladásnál ki kelljen nyitnia a pénztároló fiókot.

A kezdeti időszak után, 1884-ben megjelentek az első, nyugtát is adó pénztárgépek, majd, a XX. század elején a méretek is csökkenni kezdtek, az 1980-as években pedig elkészült az első elektronikus pénztárgép is, amely már közel állt ahhoz, hogy hordozható pénztárgéppé váljon, mivel mindössze 10-12 kilogrammot nyomott. Ez persze a gyártó cégek figyelmét sem kerülte el, és megkezdődött a pénztárgépek méreteinek és súlyának csökkentése, miközben egyre több funkcióval látták el őket.

A valódi hordozható pénztárgépek azonban csak a 2000-es években bukkantak fel, azóta pedig folyamatosan fejlődnek, egyre kisebb méretűek, egyre több funkcióval rendelkeznek, és a népszerűségük is töretlen, sőt, egyre több helyen alkalmazzák őket, ami leginkább annak köszönhető, hogy ezek a hordozható pénztárgépek már valóban bárhová vihetőek.

Hordozható pénztárgépHol érdemes hordozható pénztárgépet használni?

hordozható pénztárgépek számos területen nyújtanak kiváló megoldást, sőt, bizonyos esetekben csak ezeket érdemes használni!

Mivel egy hordozható pénztárgép kisebb és jóval könnyebb, mint egy hagyományos típus, ráadásul pillanatok alatt üzemkész, számos esetben nyújthat megoldást azok számára, akik nem, vagy nem csak egy fix üzlethelyiségben kínálják a termékeiket. A kínálatra most nem térünk ki, hiszen szinte végtelen, és a szolgáltatásokról még nem is beszéltünk, ám a helyszínek, illetve események listája, amelyeken jó szolgálatot tehet egy hordozható pénztárgép, már valamivel rövidebb, ám kiegészíthető.

Elég csak a fesztiválokra, kiállításokra, szabadtéri, vagy fedett rendezvényekre gondolni, de gyakorlatilag bármilyen, mozgásban lévő vállalkozás számára remek megoldást jelenthet egy hordozható pénztárgép beszerzése. Mivel a hordozható pénztárgép kicsi - és ez szó szerint értendő, hiszen létezik olyan típus is, amely kis túlzással egy tenyéren is elfér -, az olyan üzletekben is remek megoldást nyújthat, ahol kevés a hely, és minden apró felület számít, de akár a személyszállítással foglalkozó vállalkozók számára is jó megoldás lehet egy hordozható pénztárgép használata.

Nem lehet tehát kifogás a pénztárgép mérete, hiszen akár egy kisebb táskában is könnyedén elvihető bárhová, a legtöbb modell súlya pedig 2 kilogramm körül mozog, amit bárki elbír. Ez persze akár megtévesztő is lehet, de felesleges aggódni; egy hordozható pénztárgép ugyanazt tudja, mint nagyobb társai, minden olyan funkcióval rendelkezik, amire a szabályok szerint egy kereskedőnek szüksége lehet - így például nyugtát is képes nyomtatni -, és még esztétikus is.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet a hordozható pénztárgépek iránt, tekintsd meg webáruházunk kínálatát, válassz, majd rendelj mindössze néhány kattintással, ha pedig kérdésed lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!