Pinterest
pinterest
Blogger
blogspot
Google+
Youtube

Sam4s online pénztárgép frissítés

Tájékoztatás - Sam4s online pénztárgépek frissítésének menetéről

Hamarosan az Ön pénztárgépének szoftvere is frissülni fog! A szoftverfrissítésre azért van szükség, mert a 9/2016. (III. 25.) NGM rendelet egy sor jelentős változtatást írt elő a pénztárgépek szoftverében azért, hogy pénztárgép üzemeltetők a továbbiakban is használhassák azokat nyugtaadási kötelezettségük kielégítéséhez. Így az Alt Cash Kft. megfelelve a jogszabályoknak, új vezérlőszoftvert fejlesztett pénztárgépeihez, amelyet a már sikeresen zárult engedélyezési eljárás után a jelenleg is üzemelő pénztárgépekre is eljuttat a NAV rendszerén át. A szoftverfrissítés során azonban a pénztárgépeknek rövid időre van szükségük arra, hogy programkódjukat lecseréljék és beállításaikat átmentsék az új szoftveres platformra.

Szoftvercsere típusai

A szoftvercsere előtt a pénztárgép forgalmazó a NAV rendszerén keresztül elküldi a pénztárgépre az új szoftvert. Ha a szoftvercsomag megérkezett a szoftvercsere ezek után kétféle módon történhet meg:

 - Az új szoftver nyitott napnál érkezik meg és napi zárás után telepíti a pénztárgép

 - Az új szoftver zárt napnál, kikapcsolt állapotban érkezik meg és bekapcsoláskor indul a telepítés

Szoftvertelepítés adóügyi nap zárásakor

1.) Napi zárás indításakor megjelenik a kijelzőn a „@ AEE-RE VÁRÁS I=ENTER N=TÖRLÉS” felirat. A szoftvercsere indításához a „KÉSZPÉNZ” billentyűt kell lenyomni, ami után először kinyomtatásra kerül a napi zárás, majd a pénztárgép megkezdi a szoftvercserét, amit „@ AEE-RE VÁRÁS KÉREM VÁRJON...” felirattal jelez a kijelzőn.

Sam4s1  Sam4s2


2.) Hozzávetőleg 10 perc elteltével megjelenik a kijelzőn a „DOWNLOAD MODE DOWNLOADING( 1%)” felirat, amely jelzi a programcsere állapotát, később a következő fázisban a „PROGRAMFRISSÍTÉS” felirat jelenik meg a kijelzőn, alatta pedig egy folyamatjelző sáv mutatja a frissítés aktuális állapotát.

Sam4s3  Sam4s4


3.) Ha a szoftvercsere sikeresen befejeződött, a pénztárgép erről egy tájékoztató bizonylatot nyomtat.

Szoftvertelepítés bekapcsolás után

1.) Bekapcsoláskor a megszokottnál tovább jeleníti meg a kijelzőn a pénztárgép a „@ AEE INDULÁS” feliratot. Hozzávetőleg 10 perc elteltével megjelenik a „@ DOWNLOAD MODE DOWNLOADING ( 1%)” felirat és megkezdődik az új szoftver telepítése. Ezután a telepítés második fázisában megjelenik a „PROGRAMFRISSÍTÉS” felirat és frissítés állapotát jelző sáv.

Sam4s5  Sam4s6  Sam4s7


2.) Ha a szoftvercsere sikeresen befejeződött, a pénztárgép erről egy tájékoztató bizonylatot nyomtat. Visszajelzés sikeres szoftvercseréről A sikeres szoftverfrissítés után a pénztárgép kinyomtatja a programcsere bizonylatot, amelyen szerepel a „Sikeres pénztárgép program csere.” felirat. Ezenkívül a pénztárgép kijelzőjén megjelenik az „Eladás mód Kijelentkezve!” felirat.

Sam4s8  Sam4s9


FIGYELEM!

A pénztárgépet a szoftvercsere során ne kapcsolja ki!

A pénztárgép kikapcsolása esetén a frissítés újraindul!

Az új programmal rendelkező Sam4S pénztárgépek kezelési útmutatói a webáruházunkban az egyes pénztárgéptípusok termékoldalain és a letöltések menüpontban is elérhetőek, de az alábbi hivatkozásokra való kattintással is megtekinthetőek: