Pinterest
pinterest
Blogger
blogspot
Google+
Youtube

Jota, Sento, Mini frissítés

2017,01,18

Terveink szerint a hét folyamán a NAV szerverén keresztül megkezdődik a Micra pénztárgépek az új rendeletnek megfelelő szoftverre történő frissítése:

Micra Jota M; szoftver V0009
Micra Jota S, szoftver V0004
Micra Mini S; szoftver V0004

A frissítés folyamata a pénztárgépek használatát nem fogja akadályozni.

A frissítésről napzárást követően kap értesítést az üzemeltető.
Jota és Mini pénztárgépek esetén firmware megérkezését követő napzárás után megjelenik „Új firmware letöltve, újraindítás szükséges” üzenet a kijelzőn.
Ezután nincs más teendő, mint követni a kijelzőn megjelenő utasításokat.
A frissítés kb. 3-4 percet vesz igénybe.
A pénztárgépek menüjében, funkciójában néhány kisebb módosítást történt, amely nem befolyásolja a használatot.
Az új kézikönyvek az www.aucash.hu oldalról a terméket megkeresve letölthetőek.

Szoftverfrissítés esetleges hibái Micra Jota M típuson:
Nem mindig frissül a pénztárgép elsőre (pénztárgép lefrissül Micra Jota M: MH0A.05-re, az AEE nem frissül).
Ilyenkor a napnyitás nem működik ("Várakozás AEE-re...") viszont listázni, például AEE státusz listát nyomtani lehet.

Megoldás: újra kell kérni a firmware frissítés a szerizétől , tapasztalataink alapján másodikra az AEE is lefrissül.

Sikeres frissítés vagy AEE újraindítás után az AEE hosszan indul (kb. 15 perc - kijelzőn: "AEE indítás folyamatban").
A végén AEE-akkumulátor hibát mutathat a kijelző és a piros AEE hibajelző LED villog.
Ekkor ki- és bekapcsolás után elindul a pénztárgép, de továbbra is pirosan villog az AEE hibajelző LED.
Ezt az AEE akkumulátor hibás töltésjelzése okozza.
A LED hibajelzésétől eltekintve, a pénztárgép tökéletesen működik, menti a logokat, az AEE küldi az adatot a NAV szerverére és a pénztárgép használható.

Megoldás: Amennyiben a hosszú indítás közben (kijelzőn: "AEE indítás folyamatban") ki- és bekapcsolják a pénztárgépet, akkor az azonnal elindul és piros LED hibajelzése sem lesz tapasztalható.
Viszont várható, hogy egy-két nap vagy egy hét eltelte után elkezd magától hibát jelezni az AEE (villog a piros hibajelző LED), ebben az esetben is tovább használható a pénztárgép.

A Micra Jota S és Micra Mini S pénztárgépeken végzett frissítések során problémát nem tapasztaltunk.

Üdvözlettel:

Tóth Gábor

Nyugtával Dicsérje a napot!

Au Cash Kft.
1161 Budapest, Baross utca 4.
+36 20 / 486 - 11 - 88
+06 1 / 405 - 12 - 85
www.aucash.hu
info@aucash.hu

----------------------------------------------------------------

2015

Online Pénztárgépesek Figyelem!Szoftver frissítés
Egy kis segítség a Sento és Sento Light,Jota és Mini készülékek esetében 

"Az eltel időszak tapasztalatai alapján és folyamatos fejlesztéseink eredményeként az MKEH engedélyezte a V0004-es verziójú AEE és az ehhez kapcsolódó pénztárgép szoftvereinket.
Terveink szerint a jövő hét folyamán a NAV online pénztárgép rendszerén keresztül megkezdi a pénztárgépek frissítését.
A frissítés folyamata a pénztárgépek használatát nem fogja akadályozni. A frissítésről napzárás után kap értesítést, majd az ügyfél. Az alábbi teendőkről kérjük, hogy mindenki értesítse ügyfeleit.
A frissítés folyamata:
Sento és Sento Light készülékek esetében:
• A Sento pénztárgépek esetén a firmware megérkezését követő napzárás után a pénztárgép egy Firmware frissítés bizonylatot nyomtat. Ezt követően a pénztárgépet ki kell kapcsolni, majd az ismételt bekapcsoláskor elindul az új program, melynek verziója 2.0. A pénztárgép bekapcsolása után a pénztárgép újraindítja a beépített AEE-t. A frissítés kb. 2-3 percet vesz igénybe, ezalatt az AEE zöld és sárga jelzőfénye is folyamatosan világít. Ezt követően a pénztárgép, használatra kész.
Jota és Mini készülékek esetében:
• Jota és Mini pénztárgépek esetén firmware megérkezését követő napzárás után megjelenik Firmware frissítési üzenet a kijelzőn. Ezután nincs más teendő, mint követni a kijelzőn megjelenő utasításokat. A frissítés kb. 3-4 percet vesz igénybe.
A pénztárgépek menüjében, funkciójában néhány kisebb módosítást történt, amely nem befolyásolja a használatot. Az új kézikönyvek a micra.hu oldalról letölthetőek.

Szoftverfrissítés hatásai:
esetében a továbbiakban megszemélyesítéskor nem lesz szükséges a szerviz-kapcsoló használata, ezáltal a megszemélyesítés folyamata sokkal gyorsabb lesz.

A „Várjon….” és a „Várakozás az AEE-re..” hiba megszűnik.

A Sento pénztárgépek esetében is lehetséges lesz a nyitott PLU-s számítógépes programillesztés. A részletekről hírlevelet küldünk szoftveres partnereinket.

Minden gép esetében a szoftverfrissítés alapvetően az AEE energiagazdálkodásában okoz majd változásokat. Ha a készülék nincs áramforráshoz csatlakoztatva és kikapcsolt állapotban van, akkor az AEE 2 óra üzemet követően kis fogyasztású üzemmódba kapcsol. Kis fogyasztású üzemmódban mindhárom AEE jelzőfény lekapcsol. A piros fény pedig időnként rövid időre felvillan jelezve, hogy az AEE kis fogyasztású üzemben működik. A pénztárgép bekapcsolásakor vagy a külső tápellátás visszakapcsolásakor az AEE normál működésre áll vissza.
Több napig tartó áramellátás hiány esetén (pl. szabadság) az AEE akkumulátora lemerül. Ilyen esetben bekapcsoláskor az AEE először egy biztonságos szintre tölti akkumulátorát. Ezen időszak alatt a pénztárgép még nem használható. Teljesen lemerült akkumulátor esetén az indulási töltési időszak 15 perc is lehet. Figyelem! Kérjük hívják fel ügyfeleik figyelmét, hogy amennyiben áramtalanítanak az üzletben és ez a leállási időszak meghaladja a 48 órát, kalkulálják be az AEE akkumulátor kezdeti töltési idejét is az első indításkor.
Az akkumulátorról történő működés esetén az AEE jelzi, ha az akkumulátor töltöttsége alacsony vagy kritikusan alacsony szinten van. Ekkor csatlakoztassa a hálózati töltőt a készülékéhez.
Az AEE akkumulátorának lemerülése esetén a pénztárgép nem használható.

Sento 1.4 es szofver verzió esetében (pilot készülékek) a programozható billentyűzet elvesztheti a beállításait, ezért újra beállítás lesz szükséges.

Fontos!

A Micra Sento M és Micra Sento M "light" online pénztárgépekre tömegesen elindultak V0005 firmware hullámok!
Várható a hétfői (2014. 10. 20.) napon, napi forgalmi jelentés nyomtatása után aktiválódnak a letöltött firmware upgrade-ek, ezért kérjük minden Sento-t és Sento "light"-ot használó ügyfelet, hogy amíg a pénztárgépen a "DO NOT TURN OFF!!!" felirat látszik és csipogó hangot ad, NE KAPCSOLJÁK KI A PÉNZTÁRGÉPET!
Az első nyomtatás során a pénztárgép leáll, ami egy újraindítással (pénztárgép kikapcsolása, majd bekapcsolása) után megoldódik!

Nyugtával dicsérje a napot!

Üdvözlettel Tóth Gábor

Au Cash Kft.